Brouwvereniging Rotterdam

Workshop

Altijd al een keertje zelf bier willen brouwen?

Long Image

Brouwvereniging Rotterdam biedt een brouwworkshop aan van één dag. Het is een leuke en informatieve manier om met onze favoriete hobby in aanraking te komen! De volgende workshop staat gepland op:

zaterdag 7 februari 2026

Deze keer gaan we samenwerken met Erik Terlouw, de oprichter en brouwer van Brouwerij IJssel. De workshop vindt plaats op de locatie van de brouwerij in Krimpen aan den IJssel. We zijn nu al enthausiast, het is een prachtige plek, en er is volop gelegenheid om te zien wat er zoal in deze brouwerij nog meer gebeurt.

Het maximum aantal deelnemers is 12 personen, met een minimum van 6. Alle deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn

De kosten van de workshop bedragen: €90,= (incl. BTW)

Je kunt je inschrijven middels het contactformulier bij Contact. Dan nemen we contact met je op.

Long Image

Wat houdt de brouwworkshop precies in?

Als deelnemer doe je een hele brouwdag mee met een van onze leden. Deelnemers worden ingedeeld in groepen van drie waarbij elke groep samen met een lid van onze vereniging gaat brouwen op brouwapparatuur geschikt voor ongeveer 25 liter. Je wordt begeleid, maar je doet zelf het werk!

We beginnen in de ochtend om 9:30 met een korte kennismaking en om 10:15 beginnen we het brouwproces. Het verzamelen en afwegen van alle ingrediënten, maischen, koken, koelen en schoonmaken, doe je als groepje allemaal zelf onder begeleiding. Je brouwt dus echt je eigen bier van begin tot einde!

Tijdens de wachtstappen geven we een aantal presentaties over de theorie en praktijk van het brouwen, proef je wat bier, en kun je al je vragen stellen. Tussen het brouwen door kun je ook bij de andere groepjes langs gaan om te kijken met welke apparatuur zij werken.

Aan het einde van de dag (±17:00), nadat alle apparatuur is schoongemaakt en opgeruimd, krijg je ongeveer 5 à 7 liter wort mee naar huis (afhankelijk van hoeveel deelnemers in je groepje en de gebrouwde hoeveelheid). Met de gist die je meekrijgt doe je thuis zelf de vergisting en een week of twee later bottel je je eigen bier.

Long Image